Százmilliókra perlik a Porschét, mert kigyulladt a Panamera

2015.02.07. 09:30

Panamera 4S-ükkel együtt kis híján a házuk is leégett, százmilliókra perli most a Porschét egy orosz házaspár. Roman és Szvetlana Martynenko éjszaka ébredt füstszagra, amikor a házba épített garázsban már lángolt a négyajtós.

A fal másik oldalán volt egy gázkazán, és vele egy gázcsonk. Ha ezek tüzet kapnak, semmi nem maradt volna a házból – mondta Roman egy helyi lapnak. A sikertelen próbálkozás után a pár moszkvai otthonukhoz hívta a tűzoltókat, az autót és a vele együtt lángoló garázst már ők oltották el. A történtek után a Martynenko család független szakértőt kért, hogy vizsgálja meg a tűz okát. A szakértő szerint egyértelműen a Panamera volt a forrás, a vizsgálat eredménye egy zárlatról szól a motortérben.

A férj, Roman törzsvendég a márkánál, állítása szerint Ferdind Porsche legkisebb fiát, Wolfgang Porshét személyesen is ismeri, a márka képviselői mégis figyelmen kívül hagyták panaszát. A Porsche az esettel kapcsolatban elmondta, tud Panamera-tüzekről a világból, de ezekben az ügyekben a saját szakértőik sosem végeztek vizsgálatot. Hogy ez egy üzenet volna a perre készülő károsultaknak, nem egyértelmű. Az orosz pár mindenesetre hisz igazában, és kereken százmillió rubelre, mai árfolyamon 370 millió forintra perlik a Porschét kárpótlásul. Ez nagyjából egy ilyen Panamera 4S árának a tizenötszöröse.