Látta már a habzó szájú Vettelt? Az FXX K-ban megnézheti

2015.02.14. 11:32

Egy hibátlan videóval kezdte meg a négyszeres Formula-1-es világbajnok Sebastian Vettelben duzzadó marketingérték kiaknázását a Ferrari. Az olaszok idei igazolását a Ferrari új csúcssportautójával, az FXX K-val küldték rá a márka házi tesztpályájára.

FXX K?

Ha esetleg lemaradt volna az FXX K érkezéséről, nem árt ha tudja: ez most az ügyeletes csúcs-Ferrari. Az FXX K az Enzo alapú FXX szellemi utódjának tekinthető, de ezúttal a legújabb csúcsmodell, a LaFerrari jelentette az alapokat. Ebből hoztak ki még többet a 6,2 literes V12-es teljesítményének további növelésével és az autó aerodinamikai átalakításával. A típus nevében a K a KERS-t jelöli, a lassításkor visszatáplált energiával táplált elektromos segédhajtást. Ez 190 lóerővel járul hozzá az össz-teljesítményhez, amely 1050 lóerő.

Az összteljesítmény növekedése elsősorban persze a benzinmotor átdolgozásának köszönhető: a tizenkét hengeresből a vezérműtengelyek cseréjével, a szelepvezérlési rendszer átalakításával és a szívó- illetve kipufogórendszer átdolgozásával 860 lóerőt sikerült kihozni. Ez nagyrészt persze azért vált lehetségessé, mert az FXX K nem utcai autó, kizárólag zárt pályán használható – írtuk róla bemutatásakor. A teljes hírt elolvashatja ezen a linken.

Mamma mia! Ez megy, mint a rakéta - mondja Vettel az élményautózás végén. Az eseményről nem sokat tudni, a Ferrari tegnap tette fel a videót, amin a még mindig csak 27 éves négyszeres világbajnok őszintének látszó extázisban hajtja meg az 1050 lóerős FXX-utódot.