Felvágós rendőrautóból sosem elég

2015.03.13. 06:11

Úgy tűnik, Dubaj rendőrsége továbbra sem tud mit kezdeni a pénzével – ezúttal a BMW hibrid szupersportkocsijából szereztek be egyet. A karbon-vázas, felfelé nyíló ajtós, 40 millió forintos gépnek nem áll rosszul a zöld-fehér csíkozás, de úgy tűnik, a karbonszálas tetőre egyelőre nem tudták felpattintani a fényhidat.

A rendőrségi sportkocsikat persze Dubajban is inkább cirkuszként, túristalátványosságként tartják, mint használati tárgyként – elvégre ki koptatna el egy millió eurós Aston Martint mindennapos járőrözésben. Ilyen formán inkább reklám az egész, egyrészt az emirátusnak, amely mostanság amúgy is elsődleges túristacélponttá próbál válni, másrészt a sportkocsigyáraknak, akik így talán még kedvezményt is adnak. És persze befektetésnek sem utolsó egy-egy ilyen különlegesen drága modell – ha Dubajban valamitől elfogyna a rendőrség pénze, egy-egy ilyen autó árából akár hónapokra áthidalhatják az anyagi nehézségeiket.

A rendőr-ruhás i8 persze aligha az utolsó darab a gyűjteményben – nyilván további megfizethetetlen sportkocsikat öltöztetnek majd zöld-fehérbe – de a formátum kezd egy kicsit elkopni, így talán érdemes volna valami másra váltani. Például érdekesen nézne ki egy vadászrepülő, vagy harckocsi rendőrségi színekben, szép lapos, áramvonalas fényhíddal. Biztos hogy sokan megnéznék.