Felvágós rendőrautóból sosem elég

2015.03.13. 06:11

Úgy tűnik, Dubaj rendőrsége továbbra sem tud mit kezdeni a pénzével – ezúttal a BMW hibrid szupersportkocsijából szereztek be egyet. A karbon-vázas, felfelé nyíló ajtós, 40 millió forintos gépnek nem áll rosszul a zöld-fehér csíkozás, de úgy tűnik, a karbonszálas tetőre egyelőre nem tudták felpattintani a fényhidat.

A rendőrségi sportkocsikat persze Dubajban is inkább cirkuszként, túristalátványosságként tartják, mint használati tárgyként – elvégre ki koptatna el egy millió eurós Aston Martint mindennapos járőrözésben. Ilyen formán inkább reklám az egész, egyrészt az emirátusnak, amely mostanság amúgy is elsődleges túristacélponttá próbál válni, másrészt a sportkocsigyáraknak, akik így talán még kedvezményt is adnak. És persze befektetésnek sem utolsó egy-egy ilyen különlegesen drága modell – ha Dubajban valamitől elfogyna a rendőrség pénze, egy-egy ilyen autó árából akár hónapokra áthidalhatják az anyagi nehézségeiket.

A rendőr-ruhás i8 persze aligha az utolsó darab a gyűjteményben – nyilván további megfizethetetlen sportkocsikat öltöztetnek majd zöld-fehérbe – de a formátum kezd egy kicsit elkopni, így talán érdemes volna valami másra váltani. Például érdekesen nézne ki egy vadászrepülő, vagy harckocsi rendőrségi színekben, szép lapos, áramvonalas fényhíddal. Biztos hogy sokan megnéznék.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.