Egyszerre égett több mint ötszáz autó

2015.04.05. 16:04

Több mint ötszáz autó égett le Dél-Korea második legnagyobb városában, Puszan egy kiégett négyszintes parkolóházában.

A történelem egyik legnagyobb autótüze – leginkább ezzel a felütéssel híreznek a dél-koreai parkolótűzről. A puszani pusztulásban állítólag 3,5 milliárd dél-koreai von (870 millió forint) a kár összértéke, ez a több mint ötszáz kiégett autóból jött össze. Az autókról nem sokat tudni, de a képekből és a darabra vetített kár mértékéből következően többnyire használtakról lehet szó.

Az már az oltásban részt vett több, mint háromszáz tűzoltó érdeme, hogy a tűz nem terjedt messzire. Az oltás idején 230 lakost evakuáltak a környékről, talán ezért is csak autók vesztek oda, senki sem sérült meg. Bármilyen kármentés értelmetlen és veszélyes volna, így nem meglepő, hogy úgy hírlik, a mentés helyett egyből bontás vár az épületre, majd elhordják a kiégett roncsokkal együtt.

Puszan egyébiránt a világ ötödik legnagyobb kikötővárosa, s mint ilyen, aktív kereskedőváros. Talán a tűzben megsemmisült parkolóház is raktárként funkcionált az exportra váró használt autóknak, bár van forrás, ahol kereskedésnek írják.