Előkerült a legritkább Ferrari F40

2015.04.10. 17:26

A sztori nem mai, a hír csak annyi, hogy ismét használatba vették a nyitott Ferrari F40-est, amelyet annak idején igazi profik építettek át egy belga milliomos számára, teljesen egyedi módon.

Az F40 LM Barchetta hivatalosan nem is Ferrari, hisz a gyár eltávolíttatott róla minden márkajelzést, ám ezzel együtt is legenda. Az F40 Beurlys néven is ismert gépet ugyanis Jean Blaton, egy gazdag autógyűjtő és amatőr autóversenyző építtette át, méghozzá jó nevű szakemberekkel. A milliárdos annak idején Jean Beurlys álnéven állt rajthoz a géppel, amelyről eltávolították a tetőt, csak egy bukókeret és egy egészen alacsony szélvédő maradt, hogy a pilóta mégis kapjon valami védelmet, ha kihasználja a 369 km/h-s végsebességet. A 2,9 literes, ikerturbós V8-as motor ugyanis durván 760 lóerős. Az átépítést a Gillet nevű kis belga sportkocsigyártó alapítója, a Tony Gillet vállalta el, a Michelotto segítségével, amely a gyári F40 versenyváltozatot, az LM-et tuningolta.

Az autóról rég nem hallott senki – a hír az, hogy az alig 800 kilós speciálgép most előkerült, és megmuatta, hogy még most is félelmetesen gyors a versenypályán – a felvétel dátuma legalábbis 2015 április 9, és a tuningolt nyolchengeres még most is ugyanolyan szépen szól, mint 1989-ben, amikor Maranellóban elkészítették.