Itt a BMW és a Porsche alkalmazás Apple órára

2015.04.25. 17:39

Manapság már mindent mindennel össze lehet kötni: a tv-t, a telefont, a tabletet, és az egyre divatosabb okosórát is. Tudják ezt az autógyártók is, több márkának is van androidos alkalmazása ezekre a készülékekre. Az Apple, melynek termékei mondhatni diktálják a divatot, szintén nem hagyhatta ki a piac teljes lefedését, így született meg az Apple Watch okosóra. Leggyorsabban a Porsche, majd egy nappal később a BMW mutatta be, az erre fejlesztett alkalmazását. De vajon mit tud csinálni egy óra az autónkkal?

A Porsche újabb modelljeinek rendszerét lehet összekötni az Apple Watch-csal. Ezek a Macan, a Cayenne, a Panamera és a 918 Spyder. Az óra meg tudja mondani, hogy az autó mekkora távolságot tett meg, mennyi üzemanyag van még a tankban, ellenőrizhetjük, hogy fel vannak-e húzva az ablakok, be vannak-e csukva az ajtók vagy a napfénytető. A központi zár, a duda és a fényszóró az óráról is vezérelhető. Ha esetleg elfelejtenénk, hogy hol hagytuk a kocsit, megmutatja egy térképen.

A BMW alkalmazása kifejezetten az i modellekhez, az i3-hoz és az i8-hoz készült. Az óra viselője tájékozódhat az akkuk töltöttségi állapotáról, tudja használni a navigációt az óra kijelzőjén keresztül, a lámpák és a hűtés-fűtés is távvezérelhető.

Mindkét alkalmazás ingyenesen letölthető, de ha nincs hozzá megfelelő autónk nem sokat érünk vele.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.