Gyalogosfelismerő teszt ijesztő eredménnyel

2015.05.14. 18:07

A német Auto Motor und Sport készítette ezt a rövid videót, amelyen az látszik, ahogy az úttesten áthaladó gyalogost imitáló babára reagálnak az autók. Elvben mindegyik elektronikájáról azt ígérik, hogy felismeri a gyalogost és megállítja az autót, mielőtt megtörténne a gázolás. A gyakorlatban pedig – tessék csak nézni, mi történik.

Meglepetés, hogy a összes európai gyártmány elvérzett a teszten: mind elütötte a bábút – igaz, előtte lassított – és csak az után állt meg. A Mini, a Mercedes, a Volvo, a Nissan és a Volkswagen nagyjából ugyanígy működik. Egyedül a Subaru Outback volt képes arra, amit minden autótól elvárnánk, hogy a bábú előtt állóra fékezi az autót. Azt persze nehéz megmondani, hogy az AMS tesztje tartalmazott-e hibákat, hisz az eredményen kívül nem sokat látni belőle, de az az érzésünk, a gyalogosfelismerő szoftvereken azért van még mit csiszolni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.