Egyedi Lamborghini elmebeteg áron

2015.07.13. 15:44

Tanulmányautók ritkán kerülnek ki az autógyártóktól – inkább bezúzzák, vagy a végtelenségig tárolják ezeket, mintsem magánember kezébe adják. Ezért is meglepőn, hogy ez a tíz éves példány, a Lamborghini Concept S, amelyet Genfben mutattak be annak idején, most megvásárolható lesz.

Az ár, amit kérnek érte, persze elképesztő: 2,4 és 3 millió dollár közti összeget várnak a szakértők, ami átszámítva 670-840 millió forintot jelent, és ez még sportkocsi-viszonylatban is túlzásnak hat, hisz legalább két Bugatti Veyront lehetett volna venni ennyiből. Az egyetlen indok, ami a vásárlás mellett szólhatna, az az a tény, hogy a tető és szélvédő nélküli, kettéválasztott utasterű, Barchetta-forma Lamborghiniből ez az egy készült. Az alapjául szolgáló Gallardo formatervezője, Luc Donckerwolke rajzolta ezt is, és kivételesen letisztult a formája, ha nem is igazán célszerű. Amennyire tudjuk, rendszáma nincs, és nem is valószínű, hogy kaphatna – vagy ha igen, leginkább csak Angliában – viszont épp ezért igen megkímélt darab: az évek során összesen 180 kilométert tettek meg vele.

Az autót Manhattanben árverezik el novemberben, és egyértelműen arra számítanak, hogy akad majd egy olyan, túl gazdag gyűjtő vagy befektető, aki meglátja a lehetőséget az egyedi Lamborghiniben.