Szerénytelen Ford-Dodge összvér, BMW szívvel

2021.12.08. 09:23

Vannak emberek, akik pici korukban sokat legóztak és ezt a szenvedélyüket felnőttként sem nőtték ki. És vannak olyanok, akik ezt a hajlamot nem kis kockák rakosgatásában, hanem nagy alkatrészek összekombózásában élik ki.

Valaki pedig virtuálisan szereti ezeket megvalósítani, így született ez a furcsa alkotás is: az alapja egy 1965-ös Ford Mustang, amire a Dodge Challenger Hellcat orra és motorházteteje került. Természetesen az autó többi része se maradt érintetlen: a modern felnikre húzott gigantikus szélesítések, illetve a decens ültetés szinte kötelező lépések voltak.

Az alkotó ezen a ponton valószínűleg még mindig túl visszafogottnak gondolta az autót, ezért a biztonság kedvéért kapott egy króm-bordó színt és erre egy narancssárga és egy sárga csíkot az autó teljes hosszában. A végeredmény mellbevágó, de valamilyen rejtélyes oknál fogva mégis egész koherens.

Kiábrándító lenne, ha a motortér nem tartogatna valami polgárpukkasztó meglepetést. Szerencsére tartogat: a kézenfekvő választás egy V8 lehetne, de itt képzeletben mégis egy BMW E46 M3 sorhatosa került a gépterembe. Meglepő, de ennek állítólag praktikus okai lennének, ugyanis a régi Mustang méretei nagyban hasonlítanak a E46-oséhoz, így a motor és a hajtás beépítése viszonylag könnyen menne.