Lebuktatta a Tesla a kulcsozós tahót

2021.12.27. 10:59

Meglehetősen bicskanyitogató jelenetsort rögzített egy Tesla kamerája az Egyesült Királyságban. A Sentry Mode azért hasznos, mert több kamerával figyeli a környezetet, és felveszi azt is, ha illetéktelenek piszkálják a járművet. Ez történt az egyik bevásárlóközpont parkolójában is.

Jól látszik, hogy a Tesla mellett egy Nissan Juke parkol, amelyhez éppen visszaér gazdája a vásárolgatásból. Már jó előre felnyomhatta az agyát azon, mennyire közel áll hozzá a másik autó, mert rögtön bepakolás közben megkulcsozza a Tesla oldalát, bal kézzel, függőlegesen, akkori tudása szerint teljesen rejtve.

Az már csak hab a tortán, hogy teljesen jól látszik, hogy pont az 57 éves nő parkolt hanyagul a Juke-kal, a bal első kerék teljesen egyértelműen a felfestett vonalon van. A kocsiban hagyta egyébként a kutyáját is, de az nem derül ki, hogy legalább résnyire lehúzva hagyta-e az ablakot, ezért inkább ne ítélkezzünk, éppen elég felháborító a kulcsozás mozzanata.

A Model 3 sérülését egyébként már csak otthon vette észre a tulajdonos felesége. Ekkor meg is nézték, hátha akad a rögzített felvételek között valami hasznos. Akadt, hiszen maga a károkozás is látható, ráadásul az elkövető arca is tökéletesen kivehető a másik kameraállásból. Mindezt aztán a bírósági ügyben bizonyítékként tudták használni, az elkövetőt így bő ezer fontos, közel félmillió forintos kártérítés megfizetésére kötelezték. Ez volt az első eset az országban, amikor a Sentry Mode segítségével született hivatalos ítélet egy efféle ügyben.