Hercegnő ajándéka volt a lila Lamborghini Countach

2022.01.23. 18:35

1976-ban rendelték meg, és még decemberben szállították a milánói Achilli Motors közvetítésével a Lamborghini Countach-t, melyet újonnan vásárolt Dalal Alsaud szaúd-arábiai hercegnő férje, hogy feleségének szép és igazán különleges szülinapi ajándéka legyen. Viola Salchira nevű lila árnyalatot választottak hozzá és fehér bőrkárpitot, az autó pedig a királyi család Rijádban lévő otthonába került, ahol a hercegnő testvérének fehér Ferrari 400-asával közös garázsban állt.

Három évvel később adták el a királyi családnak dolgozó amerikai üzletembernek, aki hamar Kaliforniába exportálta a korai Countach Periscopo-t. A szárnyak és mindenféle toldat nélküli, a Marcello Gandini által rajzolt eredeti, letisztult formáját viselő autó a tető kialakítása miatt kapta a nevét. A visszapillantónak kis ablaka van a tetőpanelben, amit később elhagytak. Úgyis mindenki tudja, hogy Countach-sal tolatni a küszöbről igazán menő.

Gandini az úttörlő Miura után valami egészen mást, döbbenetesen újat szeretett volna mutatni és a lágy formák után a Lamborghinit mai napig meghatározó éles vonalú autót rajzolt, aminek 370 lóerős, 3,9 literes  V12-ese már nem keresztben, hanem hosszában áll az utastér mögött.

40 évig birtokolta az autót a második tulajdonos, közben pedig a lila és fehér kombinációja már kiment a divatból, ezért feketére fényeztette az autót, melyből valójában csak kettő darabot gyártottak ebben a színben. Mostanra viszont restaurálták az eredeti állapotot a lila színnel és a beltérhez igazodó fehér dekorcsíkokkal.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!

Nem minden Lamborghininek jut királyi sors, itt van egy a NAV telepéről!