Csoda, hogy az oszlopnak csapott Lotusból egyben szálltak ki

2022.02.03. 14:43

Elcsépelt a frázis, de ezúttal tényleg második születésnapjukat ünnepelhetik azok a hongkongi srácok, akik egy Lotusszal csapódtak villanyoszlopnak, de csodával határos módon könnyű sérülésekkel megúszták a horrorbalesetet.

02

Ahogy a fenti képen is látszik, egyikük éppen a telefonját nyomkodja, mintha mi sem történt volna, miközben a mentősök már megérkeztek a segítségükre. Végül lényegében mindketten sértetlenül szálltak ki, bár mellkasi és nyakfájdalmakra panaszkodtak, de ez egy ilyen mértékű becsapódás után igazán semmiség.

01

A csattanásról videó is készült, és bár nem sérült meg senki, azért tényleg csak az nézze meg, aki bírja az ilyesmit, nem véletlenül korhatáros a Youtube-on. A felvétel alapján nedves, nyálkás aszfalton érkezik az Exige, nem kis tempóval, és mintha ott egy bukkanó vagy emelkedő is lenne az útban. Az egyenesnek látszó szakaszon kitör a sportkocsi fara, felugrat a kerékpárutat elválasztó, betonfalakkal szegélyezett zöld sávra, és oldalával csapódik neki a villanyoszlopnak.

A szerencséjük talán az volt – már amennyire ebben a helyzetben lehet szerencséről beszélni –, hogy a becsapódás az ülések mögötti részen érkezett. Így is fordult egyet a levegőben az autó, mielőtt nyugvópontra ért, de az már rögtön látszik, hogy a 42 éves sofőr és 28 éves utasa mozognak. A Lotus ellenben megsemmisült, de hősként pusztult el, életeket mentve.