Korlátozások az ünnepek alatt

2010.12.22. 14:18

Korlátozzák a nehéz tehergépjárművek forgalmát a karácsony és szilveszter környéki munkaszüneti napokon és hétvégéken - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a jogszabály hatálya alá tartozó járművek Magyarország közútjain december 24-én, pénteken 22 órától 24 óráig, december 25-én, szombaton 8 órától, december 26-án, vasárnap 22 óráig, illetve 2011. január 1-én, szombaton 8 órától, január 2-án,  vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek.

A közlemény szerint az éves felmentés - kérelem esetén - a következő év január 31-ig tartó hatállyal is kiadható. A kérelmet nemcsak a jármű üzemben tartója, hanem a megrendelő is előterjesztheti.

A kormány novemberben döntött a kamionstop előírásainak módosításáról, a felmentési szabályok pontosításáról. A korlátozás alól felmentést kapnak a gyógyászati célú gázok szállítását végző, valamint a közüzemi és közérdekű beruházásokhoz használt tehergépkocsik.
A részleteket és kivételeket a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008. (VII. 29.) kormányrendelet rögzíti.

A változások 2011. január elsején lépnek hatályba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.