Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Elektromos autóbuszt tesztelnek Miskolcon

2011.05.24. 15:06

Cseh gyártmányú elektromos meghajtású autóbuszt tesztelnek keddtől Miskolcon, a városi közlekedési társaságnál, a jármű Szlovákiából érkezett, és május 27-ig marad Miskolcon, ugyanakkor menetrendszerinti forgalomba nem állítják.

A városi önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. egy SOR EBN 10,5 City típusú elektromos meghajtású akkumulátoros autóbuszt tesztel.
A tesztelés célja, hogy az MVK tapasztalatokat gyűjtsön a korszerű hajtású jármű műszaki- és menettulajdonságairól - mondta az autóbusz bemutatásakor Braun Csaba, a cég marketing vezetője, megjegyezve: a tesztelés és a tapasztalatszerzés a különleges hajtású járművekről kiemelkedően fontos. Elsősorban azért - tette hozzá, mert uniós célkitűzés, hogy a városi közlekedésben a hagyományos üzemanyaggal működő gépjárművek használata 2030-ig felére csökkentjen, 2050-re pedig szűnjön meg.

Az alacsonypadlós, három ajtós autóbusz 85 utast tud szállítani, az ülőhelyek száma 19. A 120 kilowatt teljesítményű motorral a végsebessége 80 km/h, a gyár egy feltöltéssel körülbelül 110-160 km hatótávot ígér, felhasználástól függően. Az akkukat 8 óra alatt lehet feltölteni.

A járművet május 26-án, 15 és 16 óra között minden érdeklődő megtekintheti az MVK Zrt. telephelyén, a busz ugyanakkor nem áll menetrendszerinti forgalomba.