Ben 'The Stig' Collins a világ legerősebb elektromos szedánját pályázza

2023.10.16. 13:47

Mi az elektromos autógyártók válasza az olyan klasszikusokra, mint a BMW M5 Competition? A Teslának nyilván a Model S Plaid, a Lucid pedig most dobja piacra az Air szedán csúcsát, az 1234 lóerős Sapphire-t.

A három motornak hála összkerékhajtás került az öt ülés alá, valamint olyan gyorsulás, ami garantáltan átrendezi a belső szerveid. Ez a Lucid Air Sapphire, ami immár gyártásra érett formában, tehát végleges beltérrel és hajtáslánccal került Ben Collins kezébe.

A két és fél perces videóból ugyan nem derül ki sok, de az biztos, hogy a Top Gear leghíresebb Stigje nem esik kétségbe sem a teljesítménytől, sem azoktól a hangoktól, amiket a hátul 295/30R21-es gumiabroncsok adnak ki magukból a Sanoma Raceway körül.

A Lucid egyébként a Sapphire csúcsmodellekkel bevezet egy új kék festést is,  ami nem meglepő módon a zafírkék nevet kapta. Az Air Sapphire gyorsulási hajlandóságáról annyit, hogy százra két másodperc alatt ugrik, 160-ra négy alatt, a negyed mérföldet pedig kilenc körül futja. Végsebesség? 320 km/h felett, ha esetleg van olyan hely, ahol kipróbálhatod.