1600 autó éghetett le egy liverpooli parkolóházban

2018.01.01. 04:05

Szép reggelt az év első napján. Ahogy minden évben ilyenkor, ma is a Fruzsinák, Csomák és a Vazulok neve napja van, ez itt pedig a Totalcar évindító vegyese, 2018 első Hidegindítója.

Lángoló autókkal búcsúzott az év

Tűz pusztított szilveszter este az észak-angliai Liverpool egyik parkolóházában. A rendőrség közlése szerint a kikötői dokkok övezetében lévő, 1600 autót befogadni képes Kings Dock utcai parkolóházban minden ott lévő jármű megsemmisült, s a tulajdonosoknak nem maradt más, mint felvenni a kapcsolatot a biztosító társaságokkal. A hatóságok szerint a tűzben senki sem sérült meg komolyabban, de az anyagi kár óriási.

hrzd

A város Merseyside negyedének tűzoltó és mentőszolgálata arról számolt be, hogy az első vizsgálataik szerint az egyik autóban véletlenül felcsapó lángok terjedtek át az épületben parkoló összes többi járműre. A liverpooli városi tanács befogadóközpontot nyitott azok számára, akik a tűz miatt nem tudtak szilveszter éjjel hazajutni. (MTI)

Az év utolsó napjaiban írtuk

Ha az ünnepek alatt kerülted az internetet, segítünk felzárkózni. Ezekről írtunk az év utolsó napjain:

gacstomi
  • Az év utolsó Égésterében egy szabadságos világjáró, az On The Run blog szerzője volt a vendég. Mit mesélt az ember, aki hazanézett egy pereskedésre Iránról, Pakisztánról és Indiáról? Itt meghallgathatod mind a 68 percet. 
  • A komplett szerkesztőség elbúcsúztatta az évet best of sztorikkal. A legjobb/legrosszabb tesztautók történeteit itt találod, 2017 legjobb csapatós emlékeiről pedig itt emlékeztünk meg.  
  • Jutott kemény közéleti téma is az ünnepekre. Az olvasók tapasztalataival görgettük tovább az AAA-s ügyet, továbbá Dani újra elővette az eBay-es és Mobile-de-s csalókat, akik úgy fest, továbbra is aktívak.  
aaa 5
  • 2017 utolsó szombatján dobta a hírt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., hogy 2018 korrektebben kezeli az ügyfeleit. Például nem néznek majd mindenkit bliccelőek, aki véletlen rátéved egy fizetős szakaszra. Az új szabályokról mindent megtalálsz ezen a linken
  • Volt hírünk Hitler árverésre került Mercedesétől az Alfa új óriás SUV-jáig rengeteg az ünnepek alatt, de ezeket mind visszanézheted a hírek saját rovatoldalán

2017 Top 10 monster truck-os pillanata megvolt?

Na jó, nem a komplett műfajé. A Monster Jam szedte össze saját show-iról a tavalyi legjobb pillanatokat.

Anno január 1.

Autós vonalon nagy történelmi események nem kötődnek az év első napjához. Érthető, ki rendezne bármiféle autóversenyt az év első napján? Szülinapos autóversenyző viszont több is van, köztük ez a két élő legenda: Jacky Ickx ma 73 éves, Hans-Joachim Stuck pedig lett 67.

Kerüld el a dugót

A Hidegindító zárásaként pedig tessék, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt az év első Hidegindítója. A Totalcar összes friss anyagát idén is a címlapon keresd.