2003 legjobb használtautója

2002.08.12. 13:04

 
   
   

Megválasztotta a 2003-as év legjobb használtautóját a Used Car Buyer, Nagy-Britannia vezető használtautó-kereskedelmi magazinja. A 13 újságíróból és autóipari szaktekintélyből álló zsűri a fődíjat idén a BMW 5-ös sorozatának szavazta meg.
A díj kiosztásának negyedik évében minden eddiginél erősebb mezőny vett részt a megmérettetésen. Kilencven különböző modell vett részt, tizenegy különböző kategóriában.
A BMW és a Ford szerepeltek legsikeresebben, mindkét gyártó két kategóriagyőzelmet vághatott zsebre. A Ford a Legjobb Kisautó (Ford Ka) és a Legjobb Alsó-Középkategóriás autó kategóriákat nyerte meg, míg a BMW a Legjobb Nagyautónak és a Legjobb Luxusautónak járó díjakat söpörte be. Az autókat célszerűségük, ár/érték arányuk, fenntartási költségeik, megbízhatóságuk, értéktartásuk és imidzsük alapján pontozták.
A további kategóriagyőztesek: Toyota Yaris (szupermini), Skoda Octavia (középkategória), Porsche 911 (sportautó), Mazda MX-5 (roadster), Seat Alhambra (MPV), Jeep Grand Cherokee (terepjáró), Volvo V70 (kombi).