Hivatalos információk a Volkswagen Touranról

2002.08.16. 11:06

 
   
   

A Volkswagen második buszlimuzinja, a Sharant követő, de annál kisebb Touran a következő, 5. generációs Golf padlólemezére épül. Ezzel a modellel olyan piaci szegmens meghódítását kísérli meg a VW, amelyben korábban nem képviseltette magát.
A Touran 4390 mm hosszú, 1790 mm széles és 1630 mm magas, a természetesen sokrétűen variálható belső térben hét személy számára van ülőhely. A kompakt buszlimuzin számos motorral lesz rendelhető, a modern FSI és TDI családok sem maradnak ki a sorból. Merev karosszériája, az elektrohidraulikus szervokormányzás, a hatfokozatú sebességváltó és a hátsó multilink felfüggesztés alkalmazása meglehetősen előremutató ebben a szegmensben.
Alaphelyzetben öt személy számára van elegendő ülés, ebből a hátsó sorban levő három is teljes értékű. Öt üléssel a csomagtér térfogata több mint 600 liter, ami elegendő a kiegészítő két szék behelyezésére.
Az erős karosszéria további biztonsági felszereléseket rejt. Aktív fejtámlák, első légzsákok, oldallégzsákok, ABS, ESP és fékasszisztens fokozzák a biztonságérzetet.
A Tour és a Sharan szavak kombinálásával hozták létre a Touran nevet, melyből az első a hosszú távú utazásra utal, míg az -an végződés a VW MPV-inek jellegzetessége.