Új Trafic változatokat mutat be a Renault

2002.08.21. 10:29

 
   
   

Az 59. Hannoveri Haszonjármű Kiállításon (szeptember 12.-19.) mutatkoznak be az Év Haszonjárművének újabb változatai. Az Opellel közösen fejlesztett Trafic család, amely tavalyi megjelenésekor különleges formájával és személyautós megoldásaival keltett feltűnést, most két praktikus változattal bővül: a H2 jelű magasított tetejű furgonnal és a megnövelt tengelytávú Combi kisbusszal.

A magasított változat azok számára kínál megoldást, akiknek kevés a jelenlegi Trafic furgonok rakterének 5 illetve 5,9 köbméteres űrtartalma: a tetőmagasításnak köszönhetően a rövidebb L1H2 változatba 7, a hosszabb L2H2 kivitelbe pedig akár 8 köbméternyi áru is pakolható. Emellett a csaknem 190 centiméteres belmagasságnak köszönhetően egy átlagos felnőtt állva is elfér a raktérben, ami nem csak kényelmesebb pakolhatóságot jelent, de akár mozgó műhelyek kialakítását is lehetővé teszi. A tetőmagasítás vezetőfülke feletti részét sem hagyták kihasználatlanul, itt egy fél köbméteres, 50 kg teherbírású zárt rekeszt alakítottak ki. Az autó teherbírása viszont változatlan maradt: a raktér a gyári előírás szerint legfeljebb 1 200 kg-mal terhelhető.

 
   
   

A másik hannoveri Renault újdonság a megnövelt tengelytávú Trafic Combi: ez a kivitel 400 mm-rel hosszabb, mint az eddig kapható változat, így 9 személyes kiépítésben is 2,15 köbméteres raktér áll rendelkezésre a csomagok számára. A Combiban az ülések és a raktér aránya tetszés szerint változtatható: a behelyezett ülőpadok számától és méretétől függően az autó lehet 2, 3, 5, 6, 8 vagy akár 9 személyes.

A Trafic sorozat emellett több kisebb újdonsággal is szolgál: bemutatnak egy 2,5 literes 16 szelepes dCi dízelmotort, amely 133 lóerőt képes mozgósítani 3 500-as percenkénti fordulatszámon, nyomatéka 310 Nm 2 000 1/min-nél, átlagfogyasztása pedig 8,1 liter 100 km-en. Emellett a teherszállító változatokban egy új, rugalmas csomagrögzítő rendszer is bevezetésre kerül, amely könnyen áthelyezhető rögzítési pontokkal igyekszik megkönnyíteni a biztonságos szállítást. Az újdonságok 2003 első felétől lesznek elérhetők a Renault haszonjármű-kereskedéseiben.