Mercedes újdonságok Párizsban

2002.09.13. 12:42

Egyebek közt az SL hathengeres változata és az első AMG dízelmotor is bemutatkozik a Párizsi Autószalonon, de a korábban már beharangozott új AMG modelleket, valamint az átdolgozott S és CL osztályt is itt láthatjuk először élőben.

 
   
   

Az új C30 CDI AMG-t eddig csak a pletykák szintjén ismertünk, most azonban már hivatalos adatok is napvilágot láttak róla. Az igazi újdonság a motor. A C 270 CDI öthengeres motorján alapuló háromliteres egység 231 lóerős, igazi erőssége azonban traktornyi nyomatékában keresendő: az 540 Nm-es érték még dupla ekkora benzines V8-asoktól is szép teljesítménynek számít. A menetteljesítményekről egyelőre hallgat a Mercedes sajtóközleménye, de az alig gyengébb C 320-as adataiból kiindulva valószínűleg kb. 7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre, végsebessége pedig meghaladná a 250 km/h-t, ha az elektronika hagyná. A C30 CDI AMG típus a Mercedes szerint 2003 februárjától lesz elérhető a márkakereskedőknél.

 
   
   

A másik újdonság az új SL legkisebb, hathengeres változata. Az SL350-esben a hagyományoktól eltérően nem soros, hanem V elrendezésű hathengeres motor dolgozik, amely 3,5 literes és 245 lóerős. A hathengereshez a Mercedes a hatsebességes automatizált SEQUETRONIC váltót adja majd, amely a kormányon található gombokkal kapcsolható. Az autó 7,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebességét pedig szintén elektronika korlátozza 250 km/h-ra.