KCV-II: új szabadidő-tanulmány a Kiától.

2002.09.23. 14:31

 
   
   

A Kia egyelőre egy kis előzetest tett közzé Párizsban megjelenő koncepció-autójáról. Az autó, amely állítólag a cég jövőbeli szériatípusainak egyes formai megoldásait is hordozza, bevallottan a fiatalabb vásárlókat célozza meg. A KCV-II amolyan átmeneti jármű: nem vérbeli terepjáró, de egy személyautónál jobban boldogul úttalan utakon, emellett jól variálható, személyautósan kényelmes utasteret kínál, a csomagtartó helyén azonban kis platót hord, így akár a pick-upok közé is sorolhatjuk. A meglehetősen izgalmas formaterv egyébként Európában készült a Kia németországi tervezőközpontjában.

Az autó a Kia KM jelű vadonatúj padlólemezére épül, amelyre rugalmas felépítésének köszönhetően a későbbiekben számos új típus épülhet majd.

 
   
   

KCV-II-t egy 3,5 literes V6-os motor hajtja állandó négykerék-hajtású erőátviteli rendszeren keresztül. A mai tanulmányautóktól megszokott módon a KIA koncepcióautója is tele van mindenféle elektronikus csodával, így található benne egyebek közt műholdas navigációs rendszer, gumi légnyomását figyelő elektronika és MP3 lejátszó is.