Újabb taggal bővül a Toyota Will családja

2002.10.21. 15:29

 
   
   

A Cypha nevű új modell extrém külsővel és tágas belső térrel próbálja meghódítani a japán fiatalokat. Az autó kísértetiesen hasonlít a 2001-es Tokyo Motor Show-n bemutatott Will VC prototípusra: örökölte annak fura vonalait, amelyek egyszerre viselnek dinamikus és múltidéző jegyeket. Az összhatás régi francia kisautókat idéz. A típus műszaki alapjait a Toyota Yaris adja, azonban a Cypha 5,5 cm-rel hosszabb és 1,5 cm-rel szélesebb, mint a Yaris, így még tágasabb utasteret és csomagtartót kínál. Az autó kétféle változatban mutatkozik be: a kisebbik elsőkerék-hajtású és 1,3 literes motor dolgozik benne, míg a nagyobbik négykerék-hajtású változatban a Yaris TSport 1,5 literes motorja duruzsol.

 
   
   

A típus egyik érdekessége az új G-Book információs rendszer, amely egyszerre internet-terminál, fedélzeti számítógép és navigációs rendszer. Az autót egyelőre csak Japánban forgalmazza a Toyota, de elképzelhető, hogy ez a modell is bekerül az Amerikában nemsokára bemutatkozó Scion márka első modelljei közé.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.