Aston Martin négykerék-hajtással

2002.10.25. 17:40

 
   
   

Szerencsére nincs miért hörögnünk, a Newport Pagnell-i srácok nem azért szerelték a Ford Explorer hajtásláncát a 460 lóerős Vanquish alá, mert a németeket akarták becserkészni egy Porsche Cayenne-féle szentségtörő autó megalkotásával.
Sokkal inkább Őfelsége szolgálatában cselekedtek, amikor a borzalmas hibridet elkövették, ugyanis a 007-es ügynök legújabb ellenfele, a gaz Zao Izland jégtábláin alakította ki főhadiszállását, és innen indít majd kísérletet a Föld feletti totális uralom megszerzésére.

 
   
   

A felvételeket tényleg Izlandon, valódi jégmezőkön készítették, és hogy Bondnak ne legyen túl egyszerű a dolga, Zao 400 lóerős Jaguar XKR-je is megkapta a 4x4-es hajtási módot. Tekintve, hogy a producerek kétmillió dollárt szántak a filmbéli autóparkra, az átalakítással nem volt probléma.
Egyébiránt a filmhez mind a két típusból öt-öt példányt vásároltak, ebből állítólag az egyik Aston túl is élte a forgatást.
Az izlandi felvételek megkezdésekor a stáb technikusai filmes felszerelésekkel megrakott taligákkal tesztelték a jég vastagságát, de azért a felvételek elkészítésénél nem engedték egymáshoz közel a két autót. Így nem annyira kiélezett autós versengés, hanem inkább egy lövöldözéssel és robbanásokkal bőséggel tarkított jelenet lett a végeredmény.
A film november 22-től látható az amerikai mozikban, remélhetőleg hozzánk is eljut hamarosan.