BMW X3 kémfotók kívülről-belülről

2002.11.05. 15:09

 
   
   

A bajor gyártó következő terepjáró modelljére még csaknem egy évet kell várnunk, de a szemfüles fotósoknak hála már most számos részletet ismerünk az X3-asról. A legfrissebb fotókon már nem csak az autó arányait mérhetjük fel, de az autó belső terét is láthatjuk, amely ugyan nem kevésbé tetszetős formájú, mint a többi modellé, de feltűnően sok benne a szürke műanyag, amely látszatra a nem túlzottan igényes kopogósabb fajtából való.

 
   
   

A hírek szerint az X3-asnál a BMW az X5-össel elkövetett legnagyobb hibát igyekszik kiküszöbölni: az Amerikában gyártott terepjáró ugyanis egyszerűen túl jó anyagokból épül, így a sikeres piaci szereplés ellenére sem hoz túl sokat a BMW konyhájára. Így a bajorok az új modellnél a VW receptjét igyekeznek követni: a minőségérzetet megtartva a kevésbé feltűnő helyeken beérik kevésbé igényes anyagokkal is. És a kopogós felületek ez esetben még meg is indokolhatók: terepjáróról van szó, ezért fontos szempont lehet, hogy a belső tér anyagait könnyen tisztán lehessen tartani.

 
   
   

A Magna Steyr osztrák üzemében készülő autó műszaki megoldásairól egyelőre csak annyit tudunk, hogy a 3-as sorozat padlólemezére épül, négykerék-hajtású lesz, és soros hathengeres motorok kerülnek a motorházába. A csúcsmodellben 3 literes 231 lóerős benzinmotor teljesít szolgálatot, amely állítólag szenzációs menetteljesítményekhez segíti a viszonylag magas építésű járművet: a kiszivárgott információk szerint az autó nagyjából 7,6 másodperc alatt gyorsul majd 100 km/h-ra, végsebessége pedig 230 km/h körül lesz.

A típus bemutatóját a hírek szerint jövő ősszel tartják a Frankfurti Autószalonon, és a legtöbb változatot már 2003 végén elkezdik forgalmazni, csupán a háromliteres dízelmotoros X3-asra kell majd 2004 elejéig várni.