Ez lenne a BMW X3 ?

2000.08.14. 11:04

 
   

A BMW fejlesztőrészlege, a Technik GmbH önállósodásának 15 éves jubileumára mutatta be a Z 18-as terepjáró-Roadstert. Az ideiglenes név egy furcsa autót takar, amely felhasználja a bajorok X5-ös modelljének 4.4 literes V8-as 286 lovas motorját, erőátviteli rendszerét és futóművét.
A futóművet járulékos sárhányókkal is kiegészítették, a Z 18-as hosszú lábaival az enduró motorkerékpárok ötletét ülteti át négy kerékre.
A műanyag karosszériás terepjáró-Roadster 4.2 méter hosszú, az acélvázas megoldás 1560 kilogramm önsúlyt eredményez. A Z 18-as egyenlőre csak egy elképzelés megvalósítása. Korábbi híreinkben már szerepelt, hogy az X 5-ös terepjáró utáni fokozott érdeklődés hatására a bajor autókonszern 300 millió dollárt invesztál a dél-karolinai Spartanburg-ban található üzemébe. Az amerikai BMW-gyárban 500 új dolgozó áll munkába, és a fejlesztéseknek köszönhetően az X 5-ös mellett egy kisebb (X 3) és egy nagyobb (X 7) terepjáró-sorozatot is készítenek. Eddig semmilyen hivatalos információ nem jelent meg ezekről az új terepjárókról, az X3 valószínűleg több részletében azonos lesz a BMW Z 18-cal. Az újonnan bemutatott BMW-hez hasonló járművel rendelkezik egy amerikai milliomos (P. Rogers), ő egy Mercedes G terepjáró alvázára szerkesztetett egy SLK karosszériát. Lehet, hogy a Technik GmbH ötlete ebből az 1998-as autóból származik, minden esetre a Z 18 esetében a sorozatgyártásig még sok minden változhat.