Fiat: új befektető a láthatáron

2003.01.02. 13:45

 
   
   

Egyes olasz lapok szerint új szereplő jelenhet meg a bajbajutott autógyártó tulajdonosai közt. A lehetséges megmentő állítólag egy olasz iparmágnás, Roberto Colaninno, aki mintegy 8 milliárd dollárt fektetne a Fiat Auto megmentésébe. Úgy tudjuk, hogy Colaninno ajánlatát az olasz kormányfő, Silvio Berlusconi is támogatja, ám a cég többségét birtokló Agnelli család a hírek szerint hűvösen fogadta az új lehetőséget. Az cégben 20 %-os részesedést birtokló GM egyelőre nem reagált Colaninno ajánlatára, de Berlusconi szerint csökkenni látszik az amerikai autógyártó óriás érdeklődése a Fiat Auto teljes felvásárlása iránt. Ha ez igaz, akkor a GM-nek kapóra jönne Colaninno ajánlata, hiszen így megszabadulhatnának a 2000-ben kötött szerződésben lefektetett kötelezettségüktől, miszerint 2004 után az Agnelli családtól meg kellene vásárolniuk a Fiat Auto maradékát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.