Csak fiataloknak: Kia KCD-1 Slice

2003.01.10. 16:02

 
   
   

"Az autó arra készült, hogy egyik nap hazavigyük vele az új szekrényt a bevásárlóközpontból, másnap pedig kimenjünk a közeli szerpentinre egy könnyű kis élményautózásra."-mondta Eric Stoddart, a Hyundai-Kia Design Center munkatársa, aki az autó külső formatervét készítette. "Beleadtunk mindent, hogy egy hobbiterepjáró csomagszállító-képességét tökéletesen biztosítsa, anélkül, hogy a hobbiterepjárók nagy fogyasztásával számolni kellene.

 
   
   

A KCD-1 Slice hat személy számára biztosít utasteret, az ülések természetesen sokrétűen variálhatóak, így mindig a pillanatnyi igényeknek megfelelően alakíthatjuk át az utasteret. Az autó V6-os motorral és elsőkerék vagy összkerék-hajtással kerül forgalomba, alatta pedig egy kiemelkedően jó úttartásra hangolt futóművet találunk.

 
   
   

Az alapvetően buborékforma autónak az orrész ad karaktert: a jelvényt viselő vékony hűtőrács és a két szélre kihelyezett lámpák jókedvű, mosolygós arcot kölcsönöznek neki. Sportos jellegű a tető apró túlnyúlása, a nagy kerekek némi agresszivitással ruházzák föl az autót. Az autóban elhelyezett hat ülés mindegyike teljes értékű, integrált biztonsági övekkel. A beltérben az ergonómia és a narancssárga szín dominál. A motorkerékpár-tankhoz hasonlatos középkonzol egy tárolórekesz, tetején a navigáció kiemelkedő képernyőjével.
A KCD-1 Slice hajtásáról alumíniumból készült 2,7 literes, V6-os gondoskodik, melyhez egy kézzel is kapcsolható automataváltó kapcsolódik. Egyelőre nem tervezik gyártani a Slice-t, de több észak-amerikai kiállításra is elviszik, ahol majd a cég alkalmazottainak lesz alkalmuk megfigyelni az általa kiváltott reakciókat.