Az Alfa Romeo Brera az Év Tanulmányautója

2003.01.17. 13:25

 
   
   

A megtisztelő címet a Detroit Motor Shown ítélték oda az Italdesign koncepció-autójának. A díj értékét a zsűri összetétele garantálja, amelyben a szakújságrók mellett helyet foglalhat Gordon Murray, a McLaren F1 tervezője és Chuck Jordan, a GM egykori formatervezési igazgatója is. A Brera már korábban is számos elismerést kapott modern és dinamikus, de ugyanakkor a múlt értékeiből építkező formájának köszönhetően. Többek közt tavaly Genfben megkapta az Autoweek "Best of Show" elismerését, kategóriájában a legszebbnek ítélték a Villa d'Este autós szépségversenyen, a 2002-es Bibendum Challenge-en pedig megnyerte a "Világ Legelegánsabb Autója" címet. Ezzel a Brera talán ahhoz is közelebb jutott, hogy egyszer sorozatgyártásbe kerülhessen, amire az Alfa Romeo vezetőségének legutóbbi nyilatkozatai szerint egyre több az esély.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.