A Rover újra a tönk szélén?

2000.08.18. 18:16

Az angol Financial Times cikke szerint a Rover legkésőbb 2001 márciusáig tönkre fog menni. A nagy terveket dédelgető tulajdonost, a Phoenix csoportot többen is támadták, többek között a korábban szintén a Roverre pályázó Alchemy Partners, mondván, hogy a jelenlegi úton haladva végleg elvesztegetik a patinás angol márka túlélési esélyeit. A Phoenix egyelőre kitart, egyes korábbi hírek szerint egy technológiai partner érkezésében bíznak, amely a Honda és a BMW örökébe lépne, bár eddig még egy autógyártó konzorcium sem mutatott különösebb érdeklődést a túlzottan is kalandos életű Rover, MG, és Austin márkanevek, és az angol gyárra jellemző folyamatos szakszervezeti problémák iránt. Ráadásul az angolok korábbi vonzerejét jelentő Land Rover, és a Mini sem csalogatja többé a befektetőket, hiszen ezeket a Ford és a BMW kaparintotta meg. Az utolsó angol autógyártó hajója süllyedni látszik, és nagy csodának kellene történnie, hogy ne tűnjön el örökre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.