Cadillac belső Bvlgari-tól

2000.08.21. 15:16

A korábban bemutatott Cadillac Evoq tanulmányautó formáját követő, új Cadillac Roadster utasterének több részét az olasz ékszerész, Bvlgari készíti el. Bvlgari a műszerfal meghatározó elemeinek fényűző kialakításán dolgozik, ez az egyik első kilépése az ékszerek szűken vett világából. Az ékszerek hercegének honoráriumáról hallgatnak forrásaink. A Cadillac Roadster gyártását 2003-tól tervezik, az összeszerelés a Kentucky állambeli Bowlig Green-ben lesz. Az autót a General Motors 4.6 literes V8-as Northstar motorja hajtja 305 lóerővel az első kerekeken keresztül. Ez a motor jelenleg több Cadillac modellben működik.
Korábban a Cadillac Allante karosszériája készült (a tervező) Pininfarina szerelőcsarnokaiban, Olaszországban. Onnan speciálisan átépített Jumbo-kon repült amerikába, ezért az Allante egy drága és különleges modell volt.
Az alvázas cirkálóknak vége, jelenleg minden Cadillac személygépkocsi elsőkerék-hajtású, a legendás gyár egyetlen saját motorral rendelkezik, így most Bvlgari nevétől várják a csodát, vagy legalábbis a szűkített modellpolitikával járó presztízs-veszteség csökkentését.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.