Szupertakarékos GTI a VW-től?

2003.02.07. 13:48

 
   
   

A VW mérnökei állítólag egy apró sportkocsin dolgoznak, amely egyszerű felépítésének és kis súlyának köszönhetően jóval drágább gépekkel is felvehetné a versenyt, már ami a menetteljesítményeket illeti. Az aprócska jármű a hírek szerint mindössze 700 kg tömegű és igen áramvonalas formájú lenne, így a cég kétliteres 150 lóerős FSI motorjával elérhetné a 240 km/h végsebességet és 7 másodpercen belül gyorsulhatna 100 km/h-ra. Az igazi nagy durranásnak azonban a dízelváltozat ígérkezik: a Lupo 3L-ből ismert 61 lóerős 1,2 literes turbódízel motorral elérhető volna a 2 literes átlagfogyasztás 100 km-en, miközben az autó menetteljesítményei még mindig elérnék egy 1,6 benzines motorral felszerelt kompakt modell megfelelő adatait.

 
   
   

A becslések szerint a spórolós sportautó 11 másodperc alatt érhetné el a 100 km/h sebességet, a végsebessége pedig 180 km/h lenne. A koncepció egyetlen lehetséges hátulütője egyedül az ár lehet: az autó ára a legoptimistább becslések szerint is legalább 20.000 euró (kb. ötmillió forint) lenne, ami azért még Németországban is sok egy ilyen kicsi kétülésesért. Hogy az apró sportmodell végül megvalósul-e, azt valószínűleg csak évek múlva, a pletykákban az autó bemutatójának lehetséges időpontjaként szereplő 2005-ös dátum környékén tudhatjuk meg.

Forrás: AMS

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.