100 éves a Ford

2003.02.18. 11:47

 
   
   

Ebből az alkalomból kiállítást rendeztek a Közlekedési Múzeumban, amit Csillag István, gazdasági miniszter és Martin Leach, a Ford európai igazgatója nyitottak meg. A megnyitón tartott beszédében Leach utalt arra, hogy a kelet-európai piacok egyre fontosabbak a Ford számára, ezt alátámasztandó a centenáriumi ünnepségek sorozatát a keleti régió országaiban nyitják meg először. Méltatta a magyarok szerepét a világ autógyártásában, külön kiemelte Galamb József nevét, aki a gyár főkonstruktőreként részt vett a T-modell kialakításában a század elején.

Az időszakos kiállítás mintegy harminc négyzetméterén posztereken, képeslapokon, korabeli fényképeken elevenedik meg a Ford elmúlt száz évének története.

A Ford és a Közlekedési Múzeum által kötött megállapodás értelmében, a kiállítás egy hónapos időtartama alatt a múzeum egyéb tárlatai is ingyen látogathatók.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.