Ingyenes német autópályák

2000.08.23. 11:30

Reinhard Klimmt közlekedési miniszter kategórikusan nemet mondott a személygépkocsikat érintő autópályadíjra, Németország több ezer kilométer autópályája továbbra is ingyen használható. A miniszter szerint a kabinet csak 2003-tól tervez pályadíjat, és akkor is csak a 12.5 tonnánál nehezebb teherautókra. Az ellenzék korábban sokat támadta a német kormányt a tervezett autópályadíj miatt, szerintük a költségvetés hiányát nem lehet az autósokra áthárítani. Az elképzelések elektronikus úton mért úthasználatot is felvetettek, ennek megvalósítása jelentős kiadásokkal járt volna. Az üzemanyag adótartalma révén a német autósok 1999 és 2003 között megközelítőleg 69 milliárd márkát fizetnek a költségvetésnek.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.