Volvo VCC - Okos luxus Svédországból

2003.03.06. 13:29

 
   
   

Egy hatalmas, érdekes és kicsit sem visszafogott, Barcelonában és Göteborgban párhuzamosan tervezett kombitanulmányt állított ki a Volvo Genfben. Az autó "oldalpárkánya" még hangsúlyosabb, mint a V70-esen vagy az S80-ason, a hűtőrács a hajdani Volvo 164-est idézi.
Szemből legszembetűnőbbek az első világítótestek, melyből a két belső a kanyarok bevilágításához kicsit ferdén elhelyezett lámpákat rejti, a szélső pedig hagyományos fényszóróként funkcionál és az irányjelzőt rejti.
Az autó 20 collos defektbiztos 245/40-es Pirelli kerekeken gördül. A bemutatott koncepcióautón nincs B-oszlop, a hátsó ajtó a megszokottal ellentétes irányban nyílnak, ez a megoldás szériaautókon biztonsági okokból nem alkalmazható.
A beltérben igyekeztek teljesen megnyugtató hangulatot kelteni egymással harmonizáló anyagok és színek felhasználásával, ügyeltek arra, hogy a kezelőszervek egyáltalán ne vonják el a vezető figyelmét az útról. Az autóban nincsenek látható légbeömlők, a szellőzés rejtett járatokon keresztül érkezik.
Az első ülések sínjeit a küszöbbe és a kardánalagútba integrálták, így a hátul ülőknek teljesen sík, nagyobb, kényelmesebb lábtér jut. A hátsó ülések mozgatása elektronikusan történik. Rendkívül elegáns, bőrrel borított a csomagtér, a padlóba pedig további tárolórekeszek kerültek: egy hűtött és egy fűtött.