Csökken a benzin, nő a gázolaj ára

2003.03.10. 13:16

 
   
   

A benzin négy forinttal olcsóbb, a gázolaj három forinttal drágább lesz szerdától. Az ellentmondásos árváltoztatást a korábbi esetekhez hasonlóan a nemzetközi piaci tendenciákkal magyarázza a MOL Rt.

A gázolaj árának emelkedését több különálló okra vezeti vissza a cég sajtóközleménye: egyrészt az elmúlt hetek különösen hideg időjárása miatti keresletnövekedés és készletcsökkenés, másrészt a nyersolaj árának folyamatos növekedése hibáztatható a drágulásért. A benzin jegyzésára ugyanakkor visszaesett valamelyest a február eleji szinthez képest, így vált lehetővé az árcsökkentés a magyar olajtársaság számára.

A fentiek alapján március 12-én szerdán 0 órától a következő kiskereskedelmi listaárakat alkalmazzák a MOL-nál: 91-es ólommentes benzin - 235,5 Ft/l, 91-es keverék és 95-ös ólommentes benzin - 238,5 Ft/l, 98-as oktánszámú ólommentes benzin - 247,5 Ft/l, gázolaj - 229 Ft/l. Az olajtársaság szokásához híven felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy az egyes MOL benzinkutaknál alkalmazott árak is eltérhetnek a fent megadott listaártól.