Prémiumok felezik a Ferrari profitját

2003.03.21. 11:24

 
   
    Luca di Montezemolo

A sportkocsigyártó nyereségének 45 %-át két vezető vette fel prémiumként. A cég vezérigazgatója, a Ferrarit korábban felvirágoztató Luca di Montezemolo nem kevesebb, mint 18,2 millió eurót kapott jutalomként, míg a szintén sikert sikerre halmozó F1-es csapat vezetője, Jean Todt 3 millióval lett gazdagabb. Ezzel és egyéb felmerült költségekkel az eredetileg 47 millió euróra rúgó 2002-es nettó nyereség kevesebb mint a felére, 21,6 millió euróra csökkent. Persze nem volna teljes a kép, ha nem jegyeznénk meg, hogy az alacsony nyereséghez az új modellek fejlesztési költségei és a Formula 1-es csapat iszonyatos, több százmilliós költségvetése is hozzájárul. Egyebek közt a költségoldalon jelentkezik a sztár-versenyző, Michael Schumacher több mint negyvenmillió eurós fizetése is, amelyhez képest Todt és Montezemolo is szinte alamizsnából él. A Ferrari Maserati csoport egyébként a tavalyi alacsony nyereséghez képest jelentős, 1,21 milliárd eurós forgalmat bonyolított, ami 14,1 %-kal több mint a 2001-es eredmény.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.