Új motort kap a Cadillac CTS

2003.03.28. 12:18

 
   
   

Erősebb V6-ost szerelnek a Cadillac legkisebb modelljébe. Az új egység 3,6 literes legnagyobb teljesítménye 255 lóerő 6.200-as percenkénti fordulatszámon, legnagyobb nyomatéka pedig 342 Nm 3.200-as fordulaton. Az új motor adatai ismerősek lehetnek a TotalCar olvasóinak: ugyanezt a hathengerest szerelik hamarosan a Buick Rendezvous szabadidő-autó erősebbik változatába és a Cadillac SRX terepjáróba is. A 60 fokos 24 szelepes egységet egyébként simán nézhetnénk európai vagy japán fejlesztésnek is, hiszen négy felülfekvő vezérműtengelyes 24 szelepes hengerfeje elüt a legtöbb ódivatú nyomórudas amerikai konstrukciótól. Az új változat a nyolchengeres CTSv megjelenéséig a csúcsváltozat szerepét kapja a CTS-ek között, és kizárólag automataváltós kivitelben kínálják majd, ellentétben a jelenlegi, 3,2 literes 220 lóerős alapmodellel, amelyet kézi váltóval is gyártanak. Az új motorral a nyár végén találkozhatunk először az új CTS-ekben, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy az Európába szánt exportpéldányok közt is megtaláljuk-e a nagyobbik hathengeressel felszerelt autókat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.