Egyre több dízel

2000.08.29. 11:03

A magas benzinárak sokkolják a németeket, ezért egyre többen fordulnak a dízelmotoros autók felé. A benzinesekkel teljesítményben ma már szinte egyenrangú és kedvező fogyasztású dízelek különösen az Audi, BMW, Opel, Mercedes, Volkswagen, az import-márkáknál a Citroen/Peugeot páros esetében keresettek. Elsősorban tehát a Common-Rail és a Volkswagen-féle magasnyomású közvetlen-befecskendezéses rendszereknek van sikere. Még soha nem volt ilyen magas a dízelmotoros gépkocsik aránya a németeknél, az év első hat hónapjában az eladott új autók huszonkilenc százalékát hajtotta dízelmotor. Ennek hatására 3-8 hónapos várakozás alakult ki a dízel típusokra, miközben a kereskedők telepein tömegével állnak a benzin-pusztító kocsik. A gyárak már változtatnak a termelés szerkezetén, az év végére ezért harminc százaléknál jóval magasabb részarányt várnak a dízelek esetében.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.