Granturismo Stilnovo: újabb formatanulmány a Lanciától

2003.04.16. 13:11

 
   
   

A Lancia tervezői ezúttal egy sportos, csapott hátú járművet mutatnak a közönségnek. Az újdonság nem véletlenül kapta a Granturismo előnevet: az autó orra és számos egyéb részlete is a tavaly novemberben Bolognában bemutatott Granturismo tanulmányt idézi. A két autó méretei között sincs nagy különbség. A Stilnovo 4,236 méter hosszú, 1,828 méter széles és 1,465 méter magas, azaz 2,4 cm-rel rövidebb, 9,2 cm-rel keskenyebb és 5,5 cm-el magasabb, mint a korábbi Granturismo.

 
   
   

A kis méretbeli differencia azonban erősen eltérő arányokat takar: a Stilnovo egy sportos háromajtós, amely ügyesen ötvözi egy kupé és egy Fiat Stilo-szerű középkategóriás modell stíluselemeit, míg a Granturismo elegáns ötajtós túrakocsi volt. Őszintén szólva az volt az első gondolatunk az autóval kapcsolatban, hogy ez lehetne a Delta méltó utódja, bár erre egy szóval sem utalt a Lancia sajtóközleménye.

 
   
   

A Granturismo Stilnovo a Barcelona Motor Show egyik sztárja lesz, és láthatóan a Lancia új ötleteinek szondázására szolgál, de - ahogy korábban a Thesis esetében történt - ezúttal is jó esély van rá, hogy a későbbiekben bemutassanak egy nagyon hasonló szériamodellt.