Megegyezés született a mexikói VW üzemben

2000.09.01. 21:40

A szakszervezet, és a Pueblai Volkswagen gyár vezetése közti, hosszan húzódó, sztrájkkal, és tüntetésekkel terhes tárgyalás megegyezéssel ért véget. A béremelés mértéke a megállapodás szerint az általános béremelés mértéke 13% lesz, melyet további 5%-os, teljesítménytől függően elosztott emelés követ, így a végeredmény 18% lett, ami igen közel áll a munkások legutóbbi, 19%-os követeléseihez, sőt, meg is haladja azt, ha figyelembe vesszük a további, a fizetések mintegy 2%-át kitevő kedvezményeket, amilyen például az iskolaszer-hozzájárulás. A szakszervezetek azt is kiharcolták, hogy a sztrájk idejére is fizessen az üzem, igaz, erre az öt napra csak a rendes bérek felét kapják a dolgozók. Az egyezség mindkét fél kompromisszumkészségét próbára tette, hisz az első tárgyalásokkor a munkások 36%-os, a munkaadó képviselői pedig 9%-os emelésről beszéltek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.