SARS - bajban az autógyártók?

2003.05.06. 15:35

 
   
   

Az elmúlt néhány évben hihetetlen sebességgel növekedő kínai autópiacon a Volkswagen, a PSA, a GM és a Fiat is jelentős részesedést szerzett, de a legújabb előrejelzések szerint a további növekedés megtorpanhat az atípusos tüdőgyulladás-járvány rohamos terjedése miatt. A kínai autóeladások legfontosabb szereplője, a VW például 513.000 autót értékesített 2002-ben, és korábban a 600.000-es határ elérését tűzte ki 2003-ra, de az új körülmények még azt is megkérdőjelezhetik, hogy az eladások elérik majd a tavalyi szintet. Pontos számokat egyelőre senki nem mert nyilvánosságra hozni, de többen aggasztónak tartják, hogy a kínai autóeladások nagy része pont az olyan nagyvárosokban koncentrálódik, mint Peking vagy Sanghai, ahol a SARS által keltett pánik a legerősebb.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.