Új posztokon a Ford vezető formatervezői

2003.05.07. 13:21

 
   
   

A Lincoln főtervezője, Gerry McGovern és a londoni Ingeni stúdió első embere, Henrik Fisker helyet cserél. A 45 éves McGovern a Lincolnnál egyebek közt az Aviator és Navigator típusok, valamint az Mk9 kupé tanulmány tervezését vezette, korábban pedig a Rovernél dolgozott, ahol a Land Rover Freelander és az MGF tervezésében is fontos részt vállalt. McGovern ezek után elsősorban európai modellek tervezésével foglalkozhat, míg az őt váltó Fisker, aki továbbra is vezeti majd az Aston Martin formatervező csapatát, Kaliforniában, a Lincoln jelenlegi főhadiszállásán kap munkát, ahol a tervek szerint egy globális tervezőközpontot kíván létrehozni a Ford vezetése. A két tervező helycseréje akár komoly változások előhírnöke is lehet, ami a Ford jövőbeli formaterveit illeti, bár ezek hatása legkorábban négy vagy öt év múlva lesz érezhető, amikor megjelennek az első, napjainkban megálmodott modellek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.