16.000 kilométer Kalossal

2003.05.08. 16:21

 
   
   

Két bátor brit Angliából Dél-Koreába furikázik a Daewoo kisautóján. A gyári támogatású maratoni túrához persze nem felelne meg egy teljesen gyári autó, úgyhogy a Kalost egy kicsit átépítik: nagyobb üzemanyagtank kerül bele, a futóművet megerősítik, a tetőre nagyméretű szállítódobozt, az orr-részre további lámpákat szerelnek és védőlemezek kerülnek az autó érzékenyebb pontjai alá. Richard Meredith és Phil McNerney holnap indul útnak a GM Daewoo angliai bázisáról, Lutonból hogy 16 országot - többek közt Magyarországot is - érintve és több mint 16.000 km-t megtéve szárazföldi úton érjenek a dél-koreai gyártó szöuli központja elé. A vakmerő páros persze nem sieti el a dolgot, kb. 80 napot szánnak az útra, bár az Ázsián keresztülvezető, sokszor rossz minőségű utakat, valamint a lehetséges problémákat - különösen a törökországi földrengéseket, a Kínában tomboló atípusos tüdőgyulladás járványt és az Észak-Korea körüli politikai viharokat - ismerve szükség is lesz ennyi időre. A két utazó út közben jótékonysági munkát is végez majd, az S.O.S. Gyermekfalu szervezetnek gyűjtenek útjuk minden fontosabb állomásán.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.