Olasz kézben marad az Isotta Fraschini

2003.05.13. 14:47

 
   
   

Sajnos már csak a márkanévről beszélhetünk, hiszen a márka felélesztése másodszorra sem sikerült. Az Isotta Fraschini a II. Világháború előtt jó nevű luxusautó-gyártónak számított, de a háború után egy rövidéletű kísérlettől eltekintve a cég teljesen felhagyott az autógyártással. A név ugyan tovább élt a motorgyártó üzletág termékein, és ma is gyártanak Isotta Fraschini motorokat hajókhoz, mozdonyokhoz és stabil alkalmazásokhoz, de a márkanév autókon való használati joga időközben új befektetőkhöz vándorolt, akik 1996-ban be is mutattak egy Audi A8 alapú luxuskabriót. A T8 típus fantáziátlan formája és a kategóriában átlagosnak mondható menetteljesítményei miatt kevés érdeklődőt és még kevesebb vásárlót vonzott, így 2000-ben felszámolták a céget. Egyes pletykák szerint a márkanévre a VW is szemet vetett, de nemrégiben egy aukción tűnt fel a névhasználati jog, amelyet egy újabb olasz befektető vásárolt meg. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Gianfranco Castiglioni újra neki szeretne-e futni az autógyártásnak, vagy tovább szeretné adni a névhasználat jogát, de így még van rá remény, hogy egyszer újjászületik a patinás olasz autógyártó...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.