Ausztrál Fordok Amerkának?

2003.05.14. 16:45

 
   
   

A legfrissebb pletykák szerint a Fordnál is felmerült egy ausztrál modell felhasználásának lehetősége Amerikában, miután világossá vált, hogy hamarosan le kell váltani a nagy botrányt kavart Crown Victoria típust.

A jelölt a Falcon típus, amely felépítésében megfelel az amerikai cirkáló-sémának, azaz orrmotoros, hátsókerék-hajtású, nagy méretű, de olcsón és nagy mennyiségben gyártható, és nagy hengerűrtartalmú nyomórudas V8-asokkal is készül. Állítólag az is lehetséges, hogy a Ford egyszerűen importálja a Falcont, hogy azzal elégítse ki a rendőrség, a taxivállalatok, a kormányhivatalok és a legkonzervatívabb amerikai családapák igényeit, de azt sem tartják lehetetlennek, hogy az ausztrál típus padlólemezén alakítják ki az Amerikába szánt új típust.

A korábban felmerültek közül eddig ez tűnik a legéletképesebbnek: korábban egy olyan verziót is hallottunk, miszerint a Crown Victoria utódját ugyanúgy a Mazda6 elsőkerék-hajtású padlólemezére építené a Ford, mint a Taurust felváltó Futurát, sőt, arról is szó esett, hogy a jelenlegi Crown Victoria alvázát alakítanák át. úgy, hogy a tűzveszélyes üzemanyagtartály biztonságosabb helyre, az autó hátsó tengelye elé kerüljön. Az első megoldás ellen szól, hogy a rendőrségek az Egyesült Államokban korábban sem érdeklődtek az elsőkerék-hajtású modellek iránt, ami eddig a Ford malmára hajtotta a vizet, viszont a jelenlegi cirkáló átépítése sem egyszerű, mivel a hátsó tengely elé állítólag egy legfeljebb 40 literes tartály férne.

Döntés egyelőre nincs, de a Fordnak hamarosan lépnie kell, ha nem akarja elveszteni az évente több százezer járműre rúgó cirkáló-piacot.