Törött modellautó a gyárból

2003.05.21. 13:35

 
   
   

Törött modellautó a gyárból A képen látható autót nem egy kiscsoportos óvodás alkotta alufóliából, ahogy első ránézésre gondolnánk, hanem egy profi makettépítő cég, a Jolly Cars készítette. Jobban megvizsgálva az apró négykerekűt felfedezhető, hogy emlékeztet egy régi sportautóra, ami nem véletlen: a modellezésben is szokatlan módon a kis olasz cég egy balesetet szenvedett Porsce 550 Spydert mintázott meg, azt, amelyben a híres amerikai színész, James Dean lelte halálát 1955-ben. Mintául állítólag Dean balesetének a sajtóban megjelent fotói szolgáltak, azaz a Porschén minden kis horpadás éppen ott található, ahol az eredeti autón volt. Az 1:43-as méretarányú, azaz alig tenyérnyi méretű kisautó ára 38 euró, azaz átszámítva 9400 forint körül van, ami ugyan nem tűnik kevésnek, de James Dean rajongóknak és megszállott modellgyűjtőknek nyilván megéri.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.