A Mazda kilép a luxusautók piacáról

2003.05.27. 14:01

 
   
   

A Japánban forgalmazott Millenia gyártásának leállításával utód nélkül szűnik meg a 929/Xedos 9 sorozat. A típus gyártása a Reuters információi szerint az idén év végén, a forgalmazás pedig 2004 végén szűnik meg. A 929-est és a Xedos 9-est korábban Amerikában és Európában is forgalmazták, de az Egyesült Államokban a teherautók és terepjárók előretörése, Európában pedig a nagy buszlimuzinok térhódítása csökkentette a keresletet a 929-eshez hasonló alacsony presztízsű nagykocsik iránt, így a Mazda már egyik fontos exportpiacon sem forgalmaz ebbe a kategóriába tartozó típust. A japán kereslet azonban szintén alacsony, tavaly már csak 1300 példány kelt el a Milleniából, így egy új típus kifejlesztése helyett a Mazda inkább abbahagyja a Mazda6-nál nagyobb típusok gyártását.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.