Ősszel jön az Opel Vectra Caravan

2003.06.11. 12:18

 
   
   

Az Omega kombinál is tágasabb lesz az Opel frankfurti újdonsága. A Vectra kombi változata a Signum 2,83 méteres tengelytávú padlólemezére épül majd, hossza eléri a 4,82 métert, magassága pedig az 1,5 métert, azaz több mint 20 centivel hosszabb és 4 centiméterrel magasabb lesz, mint a limuzin vagy a GTS. A méretek ilyen arányú növekedése óriási belső teret eredményez: a Vectra kombi raktere az ülések lehajtásával akár 1,85 köbméteres is lehet, azaz 50 literrel nagyobb, mint az Omega Caravan esetében.

A Vectra Caravan egyéb részleteket is örököl a Signumtól, így megtalálható lesz benne a hátsó könyöklőbe rejtett Travel Asistant doboz, az első üléstámla asztalkái, vagy a 12 voltos hálózati csatlakozók hordozható számítógépek és mobiltelefonok számára.

 
   
   

A hátsó üléspad egyébként 60-40 %-ban külön is dönthető, ami praktikusságban ugyan nem veszi fel a versenyt a FlexSpace rendszerrel, de bevált és jól használható megoldás. A kombi további érdekessége lesz a távirányítással nyitható hátsó ajtó, amely nagy könnyebbséget jelenthet, ha teli kézzel közelítjük meg az autót.

Műszaki szempontból a típus nem sokat változik a Vectrához képest, bár a motorválaszték egy része szintén a Signumból lehet ismerős: a benzinmotorok legkisebbje az 1,8 literes 122 lóerős négyhengeres lesz, ezt követi egy új, 2,2 literes 155 lóerős közvetlen befecskendezéses négyhengeres, egy kétliteres turbó 175 lóerővel és a GTS-ből ismert 211 lóerős 3,2 literes V6-os. A dízelmotor-palettát a 2,2 literes 125 lóerős négyhengeres DTI motor és az Isuzu-féle 177 lóerős 3 literes V6-os alkotja majd.