Kettős Bentley győzelem Le Mans-ban

2003.06.16. 10:28

 
   
   

Újra a papírforma érvényesült a patinás versenyen: az egyetlen megmaradt gyári csapat két autója fölényes győzelmet aratott. A teljesség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a Bentley útját az Audi is egyengette: nem csak fontos műszaki megoldásokat vehettek át a britek, de a győztes Bentleyt kormányzó Kristensen-Capello-Smith trió is a gyári Audi csapatot erősítette korábban. Az első helyezett páros 377 kört teljesített 24 óra alatt. A második a Brabham-Herbert-Blundell trió lett a másik Betley kormányánál, mindössze két kör lemaradással. Két félgyári Audi a 3. és 4. helyen fejezte be a versenyt, az 5. a Panoz csapat egyik egysége lett, míg a hatodik helyet a Racing for Holland Dome Judd autója szerezte meg.

 
   
   

A kisebb kategóriák közül az LM-GTS hozta a legnagyobb meglepetést: a legnagyobb esélyesnek tartott Corvette csapatnak nem hozott szerencsét a kék szín , a verseny második felében ugyanis eléjük került a Veloqx Prodrive Racing tűziros Ferrari 550 Maranellója, amelyet az Enge-Davies-Cox trió végül elvezetett a kategóriagyőzelemig. A Ferrarisok elszántságára jellemző, hogy kerek 10 kört vertek a két Corvette-re.

Az LMP675-ös kategória hét indulója közül mindössze három maradt versenyben, a kategóriagyőzelmet a Noel Del Bello csapat Reynardja szerezte meg, akárcsak tavaly. Az LM GT kategóriában folytatódott a Porsche dominancia, az első hat helyen - mondhatni szokás szerint - Porsche 911 GT3-asok végeztek.