Küszöbön a hetes BMW fészlift?

2003.06.18. 14:28

 
   
   

Már kémfotók is készültek a bajorok átszabott luxuslimuzinjáról. Korábban már hírt adtunk arról a pletykáról, hogy a BMW a szokásoshoz képest viszonylag hamar bemutathatja a hetes átdolgozott változatát a formaterv szélsőségei miatt, de akkor a hírt a gyártó igyekezett azonnal megcáfolni.

A nemrég érkezett kémfotón azonban egy - az autógyártóktól szokásos módon elmaszkírozott, de felismerhető - hetes BMW látható, amely új hűtőmaszkot és első lámpákat visel az orrán. A "vesék" láthatóan ívesebbek, lettek, míg a lámpatestek - már amennyire ezt a képekből sejteni lehet - az 5-ös sorozat egységeire emlékeztetnek: eltűntek a "könnyek", helyettük a fényszóró-üveg felső peremén fut egy merész ív.

Az Autocar magazin szerint az eredeti tervek szerint az átdolgozott hetes 2005 előtt nemigen jelent volna meg, ám a lapban megjelent cikk szerint - elsősorban az autókereskedők tiltakozásának hatására - az átdolgozott változat bemutatójára akár már 2004 elején sor kerülhet. Ugyancsak az Autocar információi szerint a megújuló típusban az i-Drive rendszert is lecserélik az 5-ös sorozatban bemutatott egyszerűsített változatra és más, a vásárlók által kritizált megoldásokat is átalakítanak majd.